Selamat Datang Ke Blog Tajdid Dakwah

Firman Allah S.W.T. di dalam Surah 'ali-Imran ayat yang ke 190 hingga 191:

Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi dan pada pertukaran malam dan siang, ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan dan keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal.

(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab Neraka.

02 March 2012

Bongkar Syiah

Allah s.w.t. memberikan setiap manusia ilmu dan hidayah kepada hamba-Nya yang beriman dan bertaqwa serta mereka yang benar-benar ingin menemui jalan kebenaran. Namun, dalam itu ada juga tersesat kerana kesombongan diri dan kerana taasub.

Begitu jugalah dengan fahaman Syiah yang mana telah melanda dengan kuat di Malaysia. Maka, apabila hadirnya program Eksklusif TV1 yang membicarakan tentang isu fahaman Syiah, ia sangat memberikan manfaat yang sangat baik untuk tontonan umum seluruh masyarakat Malaysia agar didedahkan tentang bahayanya Syiah supaya masyarakat Islam di Malaysia tidak terpengaruh akan fahaman ini yang lebih kepada fanatik, taasub dan bersifat emosi.

Berikut adalah rakaman program Eksklusif TV1 berkenaan isu Syiah.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More